Translate

marți, 15 noiembrie 2016

Aplica strategia Lady Gaga pentru afacerea ta!



In opinia mea strategia de marketing si comunicare in social media a lui Lady Gaga ar trebui studiata in facultatile de profil. Suntem in 2016, de ce oare inca se predau strategii si tehnici invechite, de acum 20-30 de ani???
Doresc sa precizez inca de la bun inceput ca eu personal nu sunt un fan al stilului ei muzical sau vestimentar. Insa nu am cum sa nu imi ridic palaria in fata GENIALEI sale strategii de dezvoltare a business-ului.

Cum poti construi o armata de fani infocati ai
 afacerii tale fara sa porti o rochie din carne!

Prima strategie de fidelizare a clientilor
 invatate de la Lady Gaga

Aproape toti avem retele de socializare preferate prin intermediul carora comunicam cu clientii sau potentialii clienti.
Cum sa gestionezi insa interactiune cu peste 300 milioane de fani ? Doar in ultima saptamana numarul fan-ilor  ei pe Facebook a crescut cu 77.343, atingand un total de 61.188.002 ( verifica te rog la ora citirii acestui articol...).
 Ei bine, si-a construit o imensa armata de fani loiali in intreaga lume, pe care i-a transformat  cu timpul in fanatici cumparatori de  albume, bilete la concert sau orice alt produs vandut de artista. Cum?

Concentreaza-ti toata atentia pe 1%

Lady Gaga isi concentreaza majoritatea efortului doar pe 1% din totalul fanilor sai, adica pe cei mai activi si infocati super-fani. Sunt exact aceia ce o divinizeaza de-a dreptul si actioneaza ca o armata de recruteri de noi fani dar si ca o armata de avocati ce combat vehement orice comentariu negativ la adresa ei postat in social media. Genial nu?

        Veti spune probabil, ca toate vedetele fac asta. Nu e chiar asa. Lady Gaga detine suprematia in convertirea numarului de fani in bani-produse vandute.  Strategia a fost pusa in practica inca de la debutul ei in social media. Cand ai 10.000 de fani pe pagina de Facebook identifici cu mare usurinta pe acei  1% din cei mai activi sustinatori. Pe acestia i-a recompensat cu cateva “cadouri”,si nu neaparat materiale. Cum te-ai simti sa primesti  LIKE si un comentariu de la Lady Gaga pe profilul tau personal? Sincer te intreb. Sa nu fim ipocriti. Au urmat bilete gratuite la concert, invitatii VIP in culise la spectacole in turnee, poze la petrecerile din club de dupa spectacole, etc. In acest moment are in spate o echipa dedicata comunicarii in social media si un software ce permite automat ”Like” si “Comment” la postarile unor utilizatori selectati din retelele sociale (si noi il utilizam evident pentru campaniile de comunicare in social media ale clientilor nostri).

Aplica strategia Lady Gaga pentru afacerea ta.

  • Bucura-te in primul rand ca nu ai acum 300 milioane de fani J
  • Renunta la postarile de tip corporatist.
  • In social media EMOTIA vinde mai bine decat produsul/serviciul.
  • Identifica-i pe cei 1% si recompenseaza-i.
  • Pune intrebari periodic, alege cele mai bune raspunsuri, posteaza-le si recompenseaza din nou.
  • Nu lasa un feed-back negativ fara raspuns imediat.
  • Multumeste pentru orice feed-back.
Evident, aceasta strategie poate fi personalizata in functie de specificul afacerii tale. 
Ai intrebari? 
+40 734 316 768

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu