Translate

joi, 17 noiembrie 2016

Linkedin a luat-o razna ?

 Odata cu preluarea platformei de socializare  Linkedin de catre Microsoft pentru fabuloasa suma de 26 miliarde dolari, modificarile de aspect si configurare se succed cu repeziciune. Pana si cei mai fideli dintre utilizatori  tin cu greu pasul cu succesiunea de schimbari.
De bine ce ne obisnuisem cu cele 4 schimbari majore din prima parte a anului, iata surprizele se tin lant.

 Sa facem o scurta recapitulare:
  •  Direct message - Un alt tip de sistem de trimitere mesaje ce permite transmiterea atasamentelor.
  • Groups experience - Modificarea setarilor in gupurile de discutii
  • Job posting - identificarea cu mai mare usurinta a conexiunilor directe cu compania angajatoare
  • Recruiter tool - permite cautarea candidatilor si dupa aptitudini

Ce alte modificari au survenit recent:
Language
Oare decizia celor de la Microsoft de a transforma platforma Linkedin intr-un altfel de Facebook nu contrazice cumva scopul initial al proiectului?
Banuiesc ca tineti minte ca va sfatuisem inca de la inceput sa optati pentru setarea limbii engleze pentru crearea profilului personal. Motivul era si ramane acela ca setarea in limba romana modifica radical aspectul, iar instrumentele puse la dispozitie sunt mai putine. Oricat s-ar fi laudat Linkedin cu aceasta optiune, rezultatele sunt nesatisfacatoare. Recent, ori de cate ori te loghezi in platforma de Linkedin vei avea surpriza sa gasesti totul tradus in limba romana. Pentru a reveni la varianta in limba engleza setata de tine, tot ce ai de facut este sa dai un refresh page. Apreciez faptul ca identifica locatia (Local IP), insa nu, multumesc.

Skills endorsements
Ne bucuram totusi ca au renuntat la enervantele popup-uri de ”Skills endorsements” ce-ti invadau ecranul ori de cate ori iti verificai contul. Odata cu implementarea aplicatiei pentru smartphone s-a renuntat treptat la aceasta optiune. Oricum il considerasem absolut inutil si nu-si indeplinea nicidecum scopul penru care a fost creat. Nu facea altceva decat sa puna in umbra profilele valoroase in detrimentul altora. Stim cu totii ce inseamna puterea “click”-ului. Cu siguranta si tu ai observat ca ai primit numeroase recomandari de aptitudini irelevante pentru activitatea ta profesionala.

Head Hunting
Inca de acum cativa ani, peste 80% dintre specialistii in resurse umane foloseau Linkedin in procesul lor de recrutare candidati. Excelent ati spune. Insa uneori prea mult e chiar PREA MULT, si ma refer la noua moda de exacerbare a denumirii postului. Se pare ca doar pe Linkedin poti gasi joburi cu atribute de seniori, experienta necesara minim 10-15 ani, varsta maxima admisa 27 ani, si salariu propus de debutant. Nu credeti ca e o contradictie undeva?

Articole publicate
Obisnuiesti sa scrii periodic articole si sa le atasezi profilului personal? Linkedin ti-a oferit partial o mana de ajutor. Ai observat cu siguranta cat de relevanta a devenit imaginea atasata articolului. Partea amuzanta este ca Linkedin a anuntat cu surle si trambite schimbarea dimensiunii acesteia. De la 698x400 la 700x400. Ura! Diferenta de 2 pixeli. Sa indraznim sa intrebam de ce era impetuos necesar acel 698? Cred ca se repeta cumva balba de la introducerea pozei de cover, nu credeti?
Si daca tot vorbim de modulul de editare articole, cred ca meritam si noi un minim de formatare. Extrem de putinele optiuni nu ne ajuta sa captam atentia cititorilor si sa pastram viu interesul pentru continut. Mai mult, odata cu noile modificari, a disparut si link-ul catre tot istoricul postarilor, scotand in evidenta strict ultimele 3 articole.
Am sa revin cu detalii despre sectiunea Linkedin Learning si noile servicii Premium puse la dispozitie de Linkedin.


Consideri util acest articol? Distribuie-l prietenilor si colegilor tai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu